Masca de protecție devine obligatorie și în alte 3 comune din județ

În alte trei comune din judet, masca de protecția devine obligatorie, potrivit hotararii adoptate de Comitetul Judetean pentru Situații de Urgența Satu Mare. Este vorba despre comunele Cămin, Calinesti-Oas și Tiream.

Astăzi, 23 octombrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare a adoptat Hotărârea nr. 39 privind completarea Hotărârii CJSU nr.36/21.10.2020 cu privire la stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de COVID-19.

Conform hotărârii adoptate, principalele măsuri de prevenție suplimentare prevăzute în perioada următoare sunt:

Art.1.

(1) Se adoptă obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele începând de la vârsta de 5 ani prezente în toate spațiile publice din afara locuinței, în toate Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Satu Mare în care rata incidenței la mia de locuitori depășește cifra de 1,5 conform anexei la prezenta hotărâre.

(2) Prezenta reglementare se actualizează la fiecare 48 de ore cu introducerea obligativității prevăzute la pct.(1) în UAT-urile care ating/depășesc cifra de 1,5/1000 de locuitori.

Art.2.

Se menține obligativitatea respectării măsurilor dispuse în anexa la Hotărârea CJSU nr.35/16.10.2020.

Noile localitățile în care purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice exterioare începând de azi sunt: Camin, Calinesti-Oas și Tiream, alături de Foieni, Crucișor, Ciumești, Socond, Căuaș, Păulești, Vetiș și Căpleni în care restricția a fost instituită în data de 21 octombrie 2020 pentru o perioadă de 14 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.