Kereskenyi Gabor: „Dr. Virgil Enătescu va rămâne în amintirea mea un aristocrat al spiritului”

Vestea despre trecerea în nefiinta al acad. dr. Virgil Enatescu a cutremurat un judet întreg, și nu numai. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, îl caracterizeaza pe medicul satmarean ca fiind „un aristocrat al spiritului”.

Am aflat cu mare durere de trecerea în neființă a dr. Virgil Enătescu, cetățean de onoare a municipiului Satu Mare, o personalitate care a marcat istoria Sătmarului din ultimii 60 de ani.

Dr. Virgil Enătescu va rămâne în amintirea mea un aristocrat al spiritului, prin generozitatea de a însufleți generații și prin puterea de a inspira viitorul. A contribuit în mod definitoriu la dezvoltarea medicinii românești, dar și la evoluția societății sătmărene prin implicarea sa în viața orașului nostru. Dr. Virgil Enătescu s-a remarcat prin noblețea, eleganța și forța discursului, ceea ce a făcut să fie respectat de toți sătmărenii.

Transmit gândurile mele de compasiune și condoleanțe familiei Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, spune primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.