Experiment inedit. S-a dezinfectat pe maini, iar politistii l-au gasit cu alcoolemie ! (Video)

Un polițist de la Rutieră din Bihor a făcut un experiment prin care a demonstrat că aparatul etilotest poate fi „păcălit” dacă şoferul se dezinfectat pe mâini cu spirt în exces, înainte să sufle în aparat.

In judeţul Bihor mai mulţi şoferi s-au ales cu permisul suspendat şi au contestat sancţiunile primite pe motiv că ei nu consumaseră alcool. Poliţisului Tavi Perţea, cunoscut pentru postările sale dintr-o campanie împotriva conducerii sub influenţa alcoolului, a postat experimentul pe canalul său de youtube.

Continuam seria de experimente pe care le-am facut cu noul model de #alcooltest din dotarea politiei rutiere.

In acest episod verific un mit des intalnit in ultima perioada, mai ales in contextul pandemiei de coronavirus COVID 19 de la inceputul anului 2020 si anume, daca iese alcool in aerul expirat, dupa ce te-ai #dezinfectat pe maini cu spirt”, spune poliţistul de la Rutieră, în videoul de pe youtube.

Şoferul a cerut apoi să se facă şi testarea activă, iar rezultatul a fost 0,26mg/l alcool în aerul expirat. La o repetare a testului, a ieşit valoarea de 0.16mg/l alcool în aerul expirat.

Pentru a evita astfel de cazuri, poliţistul recomandă cetăţenilor să fie foarte atenţi la cât spirt folosesc când dezinfectează obiectele din maşină.

Octavian Perţea le recomandă şoferilor să solicite recoltare de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, dacă ajung în situaţia din experimentul său.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.