Acad. dr. Virgil Enatescu a încetat din viața

Veste trista la Satu Mare ! Cunoscutul psihiatru, acad. dr. Virgil Enatescu a încetat azi (22 octombrie) din viața. In 11 noiembrie, acesta ar fi împlinit vârsta de 80 de ani. Cunoscut ca o somitatea in lumea medicala, dar si a ciberneticii, antropologiei, psihiatriei si a stiintelor cognitive, moartea lui Virgil Enatescu este o pierdere grea atat pentru Romania, cat si pentru intregul mapamond. 

Acad. dr. Virgil Enătescu s-a născut pe data de 11 noiembrie 1940 la Braşov. Liceul la terminat în 1957 la Liceul „Emanoil Gojdu” din Oradea după care s-a înscris la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca pe care a absolvit-o în 1964.

Virgil Enătescu este doctor în ştiinţe medicale şi antropologie culturală. Primul doctorat, cel în ştiinţe medicale l-a susţinut în 1977 la Institutul de Medicină şi Farmacie Timişoara iar al doilea doctorat (cel în antropologie culturală) la Academia Română.

Este posesorul a opt brevete de invenţie şi două certificate de inovator. De-a lungul carierei sale a efectuat cercetări în domenii precum: psihiatrie, cibernetică, informatică, inteligenţa artificială, ştiinţe cognitive, antropologie, psihoterapie, etc. A participat la peste 140 de conferinţe ştiinţifice internaţionale.

De asemenea, este autorul mai multor lucrări ştiinţifice dar şi în domeniul literaturii. Este membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din România, dar şi în numeroase asociaţii şi societăţi ştiinţifice de pe toate meridianele lumii, iar ca o recunoaştere a contribuţiei sale la dezvoltarea ştiinţei, americanii l-au inclus în rândul celor 500 de genii ale contemporaneităţii.

 

Un Comentariu la "Acad. dr. Virgil Enatescu a încetat din viața"

  1. Mihai-Mircea Man   22 octombrie 2020 at 6:56 pm

    „Cunoscut ca o somitatea in lumea medicala” si „Liceul la terminat în 1957”-cum de va puteti numi reporteri facand asemenea greseli gramaticale?
    In alta ordine de idei, ne pare rau dupa doctorul V. Enatescu si transmitem condoleante familiei. Dumnezeu sa-l odihneasca!

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.