Masca de protecție devine obligatorie în 8 comune din județ

În 8 comune din judetul Satu Mare, purtarea mastilor devine obligatorie, potrivit unei hotarari adoptate de Comitetul Judetean pentru Situiatii de Urgența Satu Mare. Este vorba despre localitatile: Ciumesti, Crucisor, Foieni, Socond, Cauas, Paulesti, Vetis și Capleni. Hotărârea intra în vigoare începând de astăzi, 21 octombrie.

Astăzi, 21 octombrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare a adoptat Hotărârea nr. 36 privind completarea Hotărârii CJSU nr.35/16.10.2020 cu privire la stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de COVID-19.

Conform hotărârii adoptate, principalele măsuri de prevenție suplimentare prevăzute în perioada următoare sunt:

ART1.

(1) Se adoptă obligativitatea purtarii mastii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele începând de la vârsta de 5 ani prezente în toate spatiile publice din afara locuintei, în toate Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Satu Mare în care rata incidenței la mia de locuitori depășește cifra de 1,5 conform anexei la prezenta hotărâre.

(2) Prezenta reglementare se actualizează la fiecare 48 de ore cu introducerea obligativității prevăzute la pct.(1) în UAT-urile care ating/depășesc cifra de 1,5/1000 de locuitori.

Art.2.

Se menține obligativitatea respectării măsurilor dispuse în anexa la Hotărârea CJSU nr.35/16.10.2020. (Hotărârea CJSU nr. 35/16.10.2020 https://sm.prefectura.mai.gov.ro/…/Hotarare-CNSU-nr.-35…).

Măsurile devin obligatorii începând de azi, 21 octombrie 2020, odată cu publicarea acestei Hotărâri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.