Consilierii judeteni au depus azi juramantul (Foto)

Consilierii județeni declarați aleși ca urmare a scrutinului din data de 27 septembrie, și validați potrivit incheierii comunicată de Tribunalul Satu Mare au depus astăzi, 21 octombrie, juramantul.

Ceremonia constituirii noului Consiliu Judetean a avut loc de la ora 13.00, în Sala mare de ședințe a Palatului Administrativ. Cel mai tanar consilier judetean, din actualul legislativ, este social-democratul Catalin Filip. Potrivit regulamentului de constituire al Consiliului Judetean, cel mai tanar consilier validat in urma scrutinului face parte din prezidiul sedintei festive.

În cadrul ședinței de constituire au depus jurământul 28 dintre noii consilieri județeni și președintele ales al Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba. Patru consilieri au lipsit de la sedinta de constituire de astazi.

În urma alegerilor locale din data de 27 septembrie, UDMR deține majoritatea cu 15 consilieri judeteni, locul secund este ocupat de liberali cu 10 consilieri, apoi urmează PSD cu 5 consilieri judeteni, iar lista se încheie cu PMP care a obținut doua mandate, în actualul legislativ judetean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.