Toți elevii din Carei vor primi tablete

Primăria Carei pregătește un proiect din fonduri europene pentru dotarea tuturor elevilor din municipiu cu tablete școlare și a școlilor cu echipamente și dispozitive electronice astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura online în toate școlile și liceele din municipiu.

Profesorii spun că nu se poate face școală online. Însă noi pregătim un proiect din fonduri europene pentru consolidarea aplicațiilor de tehnologia informației și comunicațiilor cu scopul de a preveni riscul de infectare în rândul elevilor. Consider că trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu, căci nu vom scăpa prea repede de COVID-19”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

În cadrul proiectului se vor achiziționa:

– tablete școlare – 3.551 de bucăți (câte una pentru fiecare elev);

– table interactive- 196 de bucăți (câte una pentru fiecare clasă);

– proiectoare – 24 de bucăți;

– laptopuri- 268 de bucăți (pentru cadre didactice);

– webcam-uri- 148 de bucăți.

Proiectul intitulat „Consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-învățare în municipiul Carei în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2” are valoarea estimată de 5,75 milioane lei, adică aproximativ 1,19 milioane euro. Proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.