Indivizii care au snopit în bătaie doi polițiști de frontiera, trimiși în judecată

Cei doi indivizi care în vara acestui an au bătut polițiștii de frontiera, au fost trimiși în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecatoria Satu Mare, pentru ultraj. Oamenii legii au necesitat mai multe zile de spitalizare.

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare emis în dosarul penal nr. 1885/P/2020 din data de 16.10.2020 s-a dispus:

– Trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv inculpatului O. M., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor: ultraj, prevăzută şi pedepsită de art. 257 alin. 1 şi 4 rap. la 193 alin. 2 C.pen, ultraj, prevăzută şi pedepsită de art. 257 alin. 1 şi 4 rap. la 193 alin. 2 C.pen şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, prevăzută de art. 334 alin. 1 Cod Penal cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. respectiv

– Trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu a inculpatului Ş. V. M., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor ultraj, prevăzută şi pedepsită de art. 257 alin. 1 şi 4 rap. la 193 alin. 2 C.pen, şi ultraj, prevăzută şi pedepsită de art. 257 alin. 1 şi 4 rap. la 193 alin. 2 C.pen. cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen şi art 41 C.pen raportat la art. 43 alin. 5 C.pen.

În fapt, s-a reţinut că în data de 22 august 2020, în jurul orei 03:30, inculpatul O.M., după ce a condus autoturismul MITSUBISHI PAJERO de la domiciliul său din localitatea Micula până pe digul Râului Tur, într-o zonă interzisă accesul oricărui autovehicul sau persoană neautorizată, zona fiind considerată fâșia de protecție a frontierei de stat, împreună cu inculpatul Ş.V.M. a agresat fizic şi verbal persoanele vătămate agenţi şefi în cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei – S.P.F Petea, prin aplicarea de lovituri repetate şi prin îmbrâncirea acestora – în timp ce aceştia din urmă se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate poliţişti de frontieră, aflati în misiune de supraveghere în zona respectivă, cauzându-le leziuni ce au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale, respectiv 26-28 de zile de îngrijiri medicale.

Prin actul de sesizare al instanţei procurorul de caz a solicitat menţinerea măsurilor preventive dispuse. Urmărirea penală a fost efectuată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră şi al Compartimentului de Control Intern din cadrul I.P.J. Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.