Sistemul de sanatate scartaie din incheieturi ! Zeci de bebelusi au murit din cauza lipsei banilor !

Șeful Secției ATI nou născuți de la Spitalul „Marie Curie” din Capitala, dr. Catalin Cirstoveanu, trage un semnal de alarma: 30 de bebelusi au murit în ultimul an din cauza lipsei banilor ! Și asta nu se întâmpla doar acolo, în Bucuresti, ci peste tot în țara. Si nu doar sub zodia pandemiei … ci mereu, mereu, mereu … 

Oare câte decese am descoperi în rândul bebelusilor și copiilor, survenite din cauza lipsei banilor ? Se duc sume enorme pe tot soiul de proiecte care sfârșesc în câteva flyere ori tiparituri de tot soiul. Însă, sistemul de sănătate scârțâie din incheieturi. Ce a făcut Ministerul Sanatatii în momentul în care medicul a atras atenția asupra deficientelor financiare ? A trimis peste ei, ditamai corpul de control al institutiei pe care o carmuieste ! După rationamentul celor sus-puși, acești micuți nu intra în renumitele statistici, oferite zi de zi, pe toate canalele, de către autorități, drept sperietori pentru cei multi ! 

Pentru a salva cat mai multe sufletele, dr. Cirstoveanu spune ca nu odata a cumparat tratamente si echipamente pe “caiet” ! Nu stiti ce inseamna asta ? Mai pe romaneste … pe datorie ! Pana cand ii vin banii promisi (care de multe ori nu mai ajung!). Si asta se intampla mereu, nu doar acum, in delirul pandemiei …

30 de copii au murit aşteptând pe o listă şi ne-am uitat la ei pentru că nu am putut să le facem nimic. Nu am putut să îi internăm să îi tratăm”, este strigătul de ajutor al medicului Cătălin Cîrstoveanu, doctorul care zi de zi încearcă să vină în ajutorul nou-născuţilor cu probleme grave de sănătate din România.

Cătălin Cîrstoveanu este şeful secţiei ATI nou născuţi Marie Curie, unde ajung cazurile cele mai grave din ţară, iar asta face de multe ori diferenţa dintre viaţă şi moarte. Din păcate 30 de copii s-au stins în ultimul an aşteptând să prindă un loc în secţia lui Cătălin Carstoveanu.

Medicul spune că secţia pe care o conduce are 110 % grad de ocupare. Banii sunt marea problemă.

Când spunem că nu mai avem bani, ne așteptăm la o reacție. Spunem foarte clar: de o lună și jumătate am rămas fără bani. La noi banii înseamnă sute de mii de RON. Am spus la începutul anului că avem nevoie de 2,5 milioane de lei. Am primit 1,3 milioane plus încă 100.000. Și am spus: astea trei luni până în decembrie, suntem morți”, atrage atenţia medicul, care adaugă că nu este o situație singulară cea de la Marie Curie, ci în întreaga țară se întâmplă.

Medicul a mai spus că au fost mai multe situații în care spitalul a cumpărat „pe caiet” tratamente și echipamente care le puteau salva viețile copiilor: „O să construim singuri, asta o să facem”, a mai spus Cîrstoveanu care le-a mulțumit celor 300.000 de persoane care donează 2 euro lunar, bani cu care instituția își asigură cele necesare.

Doctorul Cîrstoveanu este recunoscut pentru că de-a lungul timpului a creat campanii şi a strâns fonduri pentru spitalul în care lucrează. Din donaţii a reuşit să extindă şi să modernizeze secţia de ATI şi să înfiinţeze una de cardio-chirurgie.

125 de copii cu inimi bolnave au fost operaţi de la începutul anului şi până acum la Marie Curie de echipa spitalului ori împreună cu doctori veniţi din Italia. Cazurile cele mai severe însă trebuie trimise în străinătate, aşa că doctorul Cătălin Cîrstoveanu este cel care se urcă în avion cu bebeluşii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.