O satmareanca la UNESCO ! Parlamentarii i-au votat candidatura !

Comisia alcatuita din senatori și deputati au votat astăzi, 19 octombrie, candidatura Simonei Miculescu pentru functia de ambasador extraordinar al Romaniei la Paris, pe lângă UNESCO. În prezent, Simona Miculescu este reprezentantul SG ONU şi Director al Biroului Organizaţiei Națiunilor Unite de la Belgrad (UNOB).

Simona Miculescu este originară din Satu Mare.

Da, azi am avut emotii, dar a fost bine. Sunt onorata ca distinsii senatori si deputati au votat azi, in unanimitate, in urma unei audieri intense, candidatura mea pentru pozitia de ambasador extraordinar si plenipotentiar, delegat permanent al Romaniei pe langa UNESCO! Un pas foarte important in procesul de nominalizare. Doamne ajuta!”, spune Simona Miculescu.

Am participat astăzi la audierea doamnei Simona Miculescu, propusă ca ambasador la Paris – UNESCO, în cadrul comisiei de specialitate a Camerei Deputaților.

Simona Miculescu este unul dintre diplomații de excepție pe care îi are Romania, care a trăit momente de referinţă în istoria diplomaţiei românești, cum ar fi aderarea României la structurile euro-atlantice, prin care țării noastre i-a fost recunoscut rolul geo-strategic, ori perioada în care România a deținut, pentru prima oară în istorie, Președinția Consiliului UE.

Domnia sa este și un veritabil ambasador internațional al Universității de Vest din Timișoara, membră a comunității noastre academice, Doctor Honoris Causa Beneficiorum al UVT din 2019.

O felicit pe Simona Miculescu pentru prestația excelentă în serviciul public, apreciindu-i ținuta diplomatică de mare valoare, competența și talentul, pe deplin demonstrate în această profesie de prim rang a domeniului relațiilor internaționale.

Mult succes în reprezentarea României la UNESCO!”, spune deputatul Marilen Gabriel Pirtea.

În cei peste 20 de ani de carieră diplomatică, Simona Miculescu a fost de două ori purtător de cuvânt al MAE şi consilier de presă al ministrului (în 1993 şi 1999), director al Departamentului de Comunicare Publică al MAE (1994 și 2008), ataşat de presă al Ambasadei României la Washington (1994-1998), precum şi coordonatorul Departamentului pentru informaţii publice al Misiunii OSCE în Kosovo (1999-2000).

Între 2000 şi 2004 a exercitat funcţia de consilier de politică externă al Preşedintelui României, devenind prima femeie din istoria diplomaţiei române căreia i s-a conferit rangul diplomatic de Ambasador. Între 2006 şi 2007 a deţinut poziţia de consilier principal al guvernului irakian pentru comunicare publică, în cadrul unui program finanţat de USAID.

După numirea sa la New York, Simona Miculescu a deţinut poziţiile de vicepreşedinte al Consiliului Executiv al UNICEF, vicepreşedinte al Adunării Statelor Părţi la Curtea Penală Internaţională, membru al Biroului Francofoniei şi preşedinte al Comisiei Speciale pentru Politică şi Decolonizare a Adunării Generale a ONU, în cea de a 66-a sesiune a acesteia.

Ambasadorul Miculescu a fost aleasă vicepreședinte al Adunării Generale ONU pentru cea de-a 68-a sesiune a acesteia. Complementar carierei diplomatice, Simona Miculescu deţine o bogată experienţă academică şi de comunicare publică, care include deţinerea unui doctorat în literatură, iniţierea şi predarea de cursuri de relaţii publice internaţionale la două universităţi din România, precum şi publicarea mai multor cărţi şi articole pe teme conexe.

Este recunoscută ca fiind unul dintre cei mai buni experţi în domeniul managementului relaţiilor publice internaţionale, fiind apreciată în special datorită elaborării primei curricule universitare pe acest subiect, program de studiu folosit în prezent de mai multe universităţi din ţară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.