E Cod roșu în Capitala, dar luni e încă liber la infectare ! Unde e logica ?

Un exemplu elocvent de lipsa a logicii în ceea ce privește gestionarea pandemiei (în conditiile în care se trambiteaza zi de zi, cât de agresiv ar fi acest virus) se poate observa în cazul Capitalei țării. Începând de astăzi, 18 octombrie, potrivit anuntului făcut de autorități, Bucurestiul este sub Cod rosu, având în vedere ca numărul infectarilor ar fi trecut de 3 cazuri, calculat la mia de locuitori.

În aceste condiții s-a luat în discuție și închiderea scolilor. Pe toate canalele de informare, autoritățile doresc să ne facă sa înțelegem ca avem de-a face cu un virus foarte agresiv, care a provocat mii de decese în Romania, și alte multe infectari, și cu toate acestea (ce sa vezi?), școlile nu se închid doar „probabil”, începând de marți (20 octombrie).

Care este logica în tot acest demers ? Ministra Educatiei, Monica Anisie, vorbește despre proceduri care trebuie aplicate pana la momentul luarii unei decizii, în ceea ce priveste închiderea scolilor. În consecinta, sa înțelegem oare ca viața unui copil, al unui cadru didactic, este de o insemnatate mult mai mica decât aplicariea unor proceduri aiurea ? Unde este respectul fata de viața ? Dacă chiar avem de-a face cu un virus atât de ofensiv, care ucide pe capete, de ce mai trebuie sa aștepte autoritățile, încă o zi, pana când vor închide unitățile de învățământ ? Care este logica în acest demers ? Sa înțelegem ca încă mâine copiii și dascalii se mai pot infecta, ca și cum asta nu ar conta deloc, și se vor lua măsuri doar de marți ? Ori, oare, să ne ducem cu gândul la faptul ca nu e chiar așa cum ni se povestește, și ca Covid-ul nici nu e atât de „nervos” precum vor unii și alții să ne facă sa credem ? Cu scuzele de rigoare, dar noi nu găsim o logica cât de cât satisfacatoare în gândirea autoritatilor. Sa ne ierte Dumnezeu, insa anumite proceduri nu au voie (sau nu ar avea voie) sa primeze in fata salvarii vietii oamenilor.

Iată ce spun reprezentantii institutiilor care au de-a face în mod direct cu acest caz:

Scolile din București vor fi închise „cel mai probabil” marți (20 ocombrie), prin decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, spune ministrul Educatiei, monica Anisie. Toate acestea se întâmpla după ce Capitala a depășit pragul de trei cazuri la mia locuitori.

De mâine (luni – n.r.) copiii merg la școală”, a spus ministrul Anisie, precizând că, deși pragul de trei cazuri la mia locuitori a fost atins în București, decizia de închidere a școlilor o ia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, după informarea primită de la Direcția de Sănătate Publică.

DSP va prezenta situația epidemiologică Comitetului pentru Situații de Urgență. În funcție de situație și de numărul focarelor din școli, Comitetul pentru Situații de Urgență București poate decide suspendarea temporară pentru 14 zile a cursurilor”, a explicat ministrul care este procedura.

Monica Anisie anticipează că soluția Comitetului va fi de închidere a școlilor din București și trecerea la învățământ exclusiv online.

Cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față, dar vor continua în sistem online”, a mai spus Anisie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.