4 din 5 romani arunca mancare la gunoi

Un studiu recent arata ca 4 din 5 romani arunca mancare la gunoi. 129 de kilograme pe an. Aceasta este cantitatea de alimente pe care un român o aruncă la gunoi în fiecare an.

Principala problemă rămâne lipsa de educație, sau mai bine zis lipsa de informare a consumatorului cu privire la risipa alimentară. Chiar dacă subiectul acesta stârnește interes în mulți dintre corespondenți, există o contradicție între interesul pentru risipa alimentară și comportamentul respectiv”, spune Cristina Pocol, prof. dr. la USAMV Cluj-Napoca.

Există câteva tehnici simple prin care putem valorifica mâncarea din frigider.

M-aș rezuma la o regulă simplă, învață să îți prețuiești hrana, să îți înțelegi hrana: de unde vine, fii interesat de originea ei, cine ți-o produce. Și fii mai atent la cum mănânci, cât de des. E important să avem liste pentru că natura comercială a marilor lanțuri e astfel făcută încât să te încurajeze să cumperi mai mult decât ai nevoie. Să nu petreci mult timp la cumpărături, dar nici să nu iei în plus și apoi să îți arunci mâncarea”, a declarat Camelia Gui, coordonator Food Waste Combat, președinte Banca de alimente Cluj.

Oamenii din mediul urban aruncă cea mai multă mâncare, deși cheltuie pe hrană circa 40% din venitul lunar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.