Musta ne spune cât de bine este sa consumam fructe și legume. Parca noi nu am ști asta

Dacă punem la o parte panica creata de pandemie și nu ne gândim la un virus care ne bântuie chiar și visele și a fost lăsat să se infiripe chiar și mințile copilasilor, atunci recomandarea medicului Virgil Musta nu aduce nici o noutate. Odihna, consumul de vitamine, de fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale, sunt aspecte normale … ale unei vieți normale.

Însă, Musta vorbește în contextul pandemiei, și spune ca persoanele infectate cu COVID care sunt asimptomatice sau au simptome ușoare și aleg să rămână în izolare la domiciliu timp de 14 zile, trebuie să își monitorizeze evoluția bolii în toată această perioadă și să ia măsuri pentru a ajuta organismul să lupte împotriva virusului pandemic. Și doctorul vine cu recomandări.

Și iată așa, o recomandare normala, în orice situație a vieții, adică în perioadele în care nu ne-ar paste nici o boala, se transforma într-o himera. Într-o recomandare am spune noi, a naibii de importanta. Așa funcționează psihicul uman. Și în conditiile în care se dozeaza anumite informații care în viața normala au fost și sunt … normale, totul prinde o alta conotatie.

Oare am uitat atât de ușor ca a fost o vreme când mâncam legume și fructe proaspete fără ca să vină cineva și să ne recomande aceste lucruri ? Sau am uitat ca știm ca odihna ne regenereaza organismul ? De ce se incearca mereu (si se si reuseste in mare masura), crearea panicii ? De ce refuzam sa gândim rațional ?

Iată declarația dr. Virgil Musta:

Evident, nu se îngrașă porcul în ajun și nici nu veți avea sistemul imunitar turat la maximum doar după ce ați mâncat câteva lămâi. Este nevoie de timp. Însă odihna, o alimentație bună și administrarea unor vitamine pot ajuta enorm în procesul de recuperare. Mâncați multe fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale, cereți unui apropiat să vă aducă de la piață și să vă lase la ușă fructe de pădure (cătină, aronia, merișoare, afine) pe care să le combinați cu miere, cu polen”, a explicat doctorul Virgil Musta,

Am observat că pacienții care sunt foarte fricoși, anxioși sau depresivi au o evoluție mai severă a bolii. Eu recomand să aibă încredere în medicii de familie și în noi, specialiștii, și să nu fie stresați de boală pentru că în marea majoritate pacienții evoluează bine”, a mai spus Virgil Musta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.