Liceu din Satu Mare, implicat in 6 proiecte Erasmus +. Vezi detalii

Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” va derula începând cu acest an școlar, 6 proiecte Erasmus +, KA229, pe o perioadă de 2 ani, cu posibilitatea de prelungire cu un an, cu un buget total de peste 175.000 EURO.

Trei dintre aceste proiecte se adresează elevilor de gimnaziu: “Water Guards!”, “Cultural Learning Investigation with Cooperative Keys”, “The world is in the hands of children”.

Alte 3 proiecte au ca grup țintă elevii de liceu: “Testify the resource before sharing a post”, “Verschiedene Kulturen – Gemeinsame Identität”, “No Time to Waste-Ein Projekt zum aktiven Umgang mit Nachhaltigkeit”.

The world is in the hands of children” –“Pământul este în mâinile copiilor” – este un proiect menit să atragă atenția asupra necesității schimbărilor pe care fiecare dintre noi trebuie să le facă în viața de zi cu zi pentru a opri degradarea mediului. Prin activitățile proiectului se dorește sensibilizarea elevilor de gimnaziu cu privire la protecția mediului, responsabilizarea lor. Exemplele de bună practică în acest domeniu ale țărilor partenere Norvegia, Turcia, Spania, Germania, Polonia vor contribui la realizarea obiectivelor propuse. Limba de comunicare este limba engleză.

No time to waste” – “Nu este timp de pierdut” (de făcut mizerie) este un proiect care pune accent pe durabilitate. Se va studia posibilitatea durabilității în diferite domenii ale vieții de zi cu zi – casă și grădină, artă. igienă, colectare selectivă, reutilizarea și reciclarea diferitelor produse și materiale, agricultură, mediu. Parteneri în realizarea obiectivelor propuse sunt școli din Slovacia, Germania, Olanda, Norvegia și Italia. Proiectul este destinat elevilor de liceu, limba de comunicare fiind limba germană.

Verschiedene Kulturen – Gemeinsame Identität”, “Culturi diferite – identitate comună” este un proiect care pune accent pe incluziune, diversitate culturală, cetățenie – EU activă. Obiectivele proiectului sunt: înțelegerea motivelor și efectelor marginalizării (excluderii) și prejudecăți în societatea noastră, stimularea / promovarea competenței sociale și interculturale, stimularea competențelor digitale a profesorilor și a elevilor, descoperirea artei, ca instrument al promovării incluziunii. Parteneri în realizarea obiectivelor propuse sunt școli din Slovacia, Turcia, Ungaria, Lituania. Proiectul este destinat elevilor de liceu, limba de comunicare fiind limba german.

Testify the resource before sharing a post”-„Verifică-ți sursele înainte să distribui”; Principalul scop al proiectului este acela de a-i împiedica pe tineri să devină dependenți de rețelele de socializare și de a folosi aceste rețele de socializare în scopuri negative. Se urmărește, prin intermediul proiectului, familiarizarea tinerilor cu aspectul pozitiv al rețelelor de socializare și identificarea modului prin care aceste resurse pot fi utilizate în scopuri educative. Rolul educativ al social media/rețelelor de socializare va fi pus în valoare prin încurajarea elevilor să folosească diferite aplicații utile în învățare precum Web 2.0 în rezolvarea de probleme și îndeplinirea sarcinilor de lucru. Partenerii sunt din Italia, Turcia, Macedonia de Nord, Grecia. Proiectul este destinat elevilor de liceu, limba de comunicare fiind limba engleza.

WATER GUARDS”- Proiectul este destinat elevilor din clasele aV-a. Obiectivele proiectului sunt: îmbunătățirea cunoștințelor cu privire la aspecte științifice, culturale, literare și artistice, conștientizarea în rândul elevilor cu privire la importanța apei pentru umanitate, identificarea problemelor comune legate de lipsa apei și înțelegerea acestora în funcție de contextul local, încurajarea participării civice a elevilor și consolidarea rolului școlii în comunitatea locală. Partenerii sunt din Italia, Turcia, Polonia, Grecia. Proiectul este destinat elevilor de gimnaziu, limba de comunicare fiind limba engleza.

C.L.i.c.k – Cultural Learning Investigation with Cooperative Keys”. Proiectul are următoarele obiective: dezvoltarea de materiale curriculare inovatoare, creșterea competenței de comunicare interpersonală și interculturală în rândul elevilor participanți din 5 școli europene, creșterea vizibilității patrimoniului cultural prin realizarea de materiale digitale educaționale inovatoare, stimularea curiozității și a creativității în rândul elevilor, utilizarea tehnologiei ca instrument educativ eficient. Partenerii sunt din Grecia, Turcia, Spania, Lituania. Proiectul este destinat elevilor de gimnaziu, limba de comunicare fiind limba engleza.

Echipa de proiect pentru realizarea acestor proiecte este formată din următoarele cadre didactice: Bonto Gabriela, Dobos Angela, Graur Maria, Moise Rodica, Reiz Maria, Sîrbu-Hölzli Iulia, Tite Maria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.