Bodycam-uri pentru Poliția de Frontiera. Vor primi și veste anti-injunghire !

Mii de dispozitive tip bodycam (3.000 la numar), vor fi achiziționate de Poliția de Frontieră până la sfârșitul lunii noiembrie, a anunțat Sindicatul Polițiștilor Europol.

Dispozitivele îi vor proteja pe aceștia de eventuale reclamații în exercitarea atribuțiilor de serviciu. În plus, polițiștii de frontieră vor primi noi pistoale și veste anti-înjunghiere.

Potrivit sindicaliștilor din Europol, bodycam-ul va putea  fi folosit de polițiștii de frontieră în mai multe situații: legitimarea persoanelor, oprirea mașinilor, efectuarea controlului corporal sau al bagajelor ori utilizarea forței sau a mijloacelor din dotare.

Sindicatul Europol a demarat în 2017 un proiect de dotare a polițiștilor din București și a polițiștilor de frontieră de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” și ITPF Timișoara cu peste 200 de astfel de dispozitive de înregistrare.

Totodata, Poliția de Frontieră va achiziționa veste anti-înjunghiere, în cadrul unui contract de peste un milion de euro, și 5.000 de pistoale, dintre care jumătate până la finalul acestui an.

Sursa: www.bihorjust.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.