DreamHack Open Fall 2020 – Competiția de CS:GO începe joi

La numai 4 zile după încheierea Intel Extreme Masters XV – New York Online: Europe, pasionații de Counter-Strike: Global Offensive vor putea să urmărească o altă competiție de top, și anume DreamHack Open Fall 2020.

Cele 16 echipe participante se vor lupta pentru prestigiu, pentru fondul de premiere de 115.000 de dolari, care este cu 25.000 de dolari mai mic decât cel oferit în cadrul IEM XV New York, dar și pentru un loc în IEM XV Global Challenge LAN (15-20 decembrie 2020) – competiție cu fond de premiere de jumătate milion de dolari, la care vor participa cele mai bune 8 echipe din lume.

DH Fall 2020 va începe joi, 15 octombrie, și se va încheia duminică, 25 octombrie. Meciurile vor fi transmise live pe Twitch și YouTube, dar și pe siteurile de pariuri CS:GO, unde există posibilitatea de a se paria live pe câștigător, hărți sau număr de killuri.

Formatul competiției presupune 4 grupe de câte 4 echipe. După încheierea primei faze, se va folosi sistemul prin dublă eliminare (BO3): primele două clasate vor avansa în Upper Bracket, ocupantele locurilor 3 vor intra în Lower Bracket, iar ultimele clasate din fiecare grupă vor fi eliminate.

Avantajul de a fi în Upper Bracket este că echipele care au pierdut un meci nu vor fi eliminate din prima, ci vor intra în Lower Bracket, acolo unde vor putea să continue până la prima înfrângere.

Grupa A (Team Vitality, Fnatic, OG și Mousesports) este considerată ca fiind cea mai puternică, deoarece toate cele 4 echipe implicate în luptă ar putea să încheie pe primul loc. În același timp, este foarte greu de prezis care formație va fi eliminată.

Team Vitality este, în prezent, cea mai bine cotată echipă europeană din clasamentul Regional Major Rankings (RMR). Francezii de la Team Vitality au pierdut 3 finale în acest an: ESL One Cologne, CS_summit 6 și BLAST Premier European.

Grupa B (G2, Mousesports, Astralis și Heroic Endpoint) are o favorită clară, Astralis, dar și un outsider clar, și anume Endpoint – formație care are șanse infime de a câștiga un meci. Cu toate acestea, G2 este a doua cea mai bine cotată echipă europeană din clasamentul RMR, așa că vom avea parte de meciuri interesante.

Heroic, conaționalii celor de la Astralis, au de asemenea, o echipă cu potențial, care se va duela pentru locul secund în grupă. Statutul de favorit l-au pierdut din cauza prestației slabe de la IEM XV New York: Europe, acolo unde au fost eliminați după ce au încheiat pe ultimul loc din grupă.

Grupa C (GODSENT, BIG, Faze Clan și sAw) pare a fi una ca și rezolvată. BIG și Faze Clan sunt echipele care, conform pronosticurilor specialiștilor, vor merge mai departe din această grupă. GODSENT este favorită pentru locul 3, în timp ce sAw este un adevărat underdog, fiind o echipă cu potențial, dar cu prea puțină experiență la acest nivel.

Cunoscătorii subliniază faptul că Faze Clan este o formație imprevizibilă, care poate să aibă o prestație extraordinară, la fel de bine cum poate să clacheze din start. De aceea, pasionații de pariuri sunt sfătuiți să nu joace mize mari pe meciurile din această grupă.

Grupa D (ENCE, Ninjas in Pyjamas, Sprout și North) nu are nici o echipă de top, însă tocmai din acest motiv, meciurile ar trebui să fie extrem de echilibrate. Ence și NiP sunt principalele favorite pentru câștigarea grupei, în timp ce Sprout și North ar trebui să se dueleze pentru locul 3, însă putem să ne așteptăm la surprize.

Din cauza problemelor cauzate de pandemie, de la turneul IEM XV WC din Katowice, din luna februarie, toate competițiile de CS:GO s-au desfășurat online. Primul eveniment de tip LAN va fi IEM Global Challenge – ultima competiție de top din acest an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.