Sedinta la Prefectura ! Situație critica la Foieni ! (Foto)

O localitate din judetul Satu Mare, Foieni, are o incidență peste pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori, datorită unui focar de covid-19 în rândul personalului Centrului pentru persoane vârstnice din localitate, susțin autoritățile.

Situația este în evaluare urgentă la acest centru iar în funcție de rezultatele testării, inclusiv a persoanelor instituționalizate, se vor dispune măsurile de limitare a răspândirii bolii. Prefectul Radu Bud a apreciat cea mai eficientă soluție carantinarea Centrului, fără a afecta întreaga populație a comunei, deci nici desfășurarea cursurilor școlare.

Pentru celelalte localități cu incidența de peste 1 la mie, prefectul a solicitat în continuare efectivelor forțelor de ordine măsuri ferme și continue, o prezență sporită în zonele aglomerate și cu potențial de răspândire a bolii iar inspectorului școlar general să dispună managementului școlilor atenție crescută în sensul depistării rapide a cazurilor de îmbolnăvire în rândul elevilor și a personalului didactic pentru limitarea focarelor dar și respectarea strictă a măsurilor care permit desfășurarea în mod clasic a orelor de curs.

În acest moment sunt în pregătire procedurile de desfășurare a ședințelor de constituire a noilor consilii locale, respectiv de depunere a jurămintelor de către noii aleși locali urmare a alegerilor din 27 septembrie 2020. Prefectul a detaliat măsurile speciale preconizate, respectiv limitarea numărului de participanți, măsuri sporite de igienă și protecție individuală dar și interzicerea categorică a întâlnirilor festive care însoțeau de regulă finalul acestor evenimente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.