Se interzic o groaza de lucruri … dar se spune DA pentru alegeri !

Căutam și noi o explicație logica. Dacă mai exista vre-una. În cadrul sedintei Comitetului pentru Situații de Urgența (CSU) din aceasta seara (azi, 13 octombrie), s-a decis interzicerea nuntilor, botezurilor, petrecerilor, etc.

De asemenea, s-a limitat programul restaurantelor. Deci, acestea sunt surse de infecție, considera mai marii statului.

Pe de alta parte, guvernantii țin cu dinții de alegerile din decembrie (6 decembrie). Oare scrutinul electoral, în întreaga lui desfășurare, nu contribuie la raspandirea infectiei ? La alegeri, oamenii pot sta inghesuiti în rânduri, așa cum am văzut în multe locuri, la scrutinul de la locale, fără masca, fără distantare sociala, etc. Acestea se pare ca nu sunt surse de infecție. De ce pentru anumite cazuri legea e lege stricta, iar pentru altele … legea este mai lejera ?

În fine … sa vedem ce spune Șeful Statului:

Pe de altă parte, trebuie să vedem în ce fel de societate vrem să trăim. Dacă vrem să trăim întituatii de Urgența (CSU) din aceasta seraar-o societate panicardă, care se ascunde, sau dacă vrem să trăim într-o societate care respectă regulile, dar îşi duce viaţa democratică mai departe.

Esenţa democraţiei stă în alegeri, alegeri libere. În măsura în care mandatul acestui Parlament se termină în decembrie, este obligatorie realizarea unor alegeri libere, pentru a avea un nou Parlament cu puteri depline, iar acest lucru se va întâmpla pe 6 decembrie”, a mai precizat şeful statului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.