Iohannis despre raportarile COVID: „Este ciudat că două instituții guvernamentale dau două rezultate diferite”

Președintele Romaniei, Klaus Iohannis a vorbit în conferința de marți despre diferența de raportare în ceea ce privește cifrele cu privire la rata de infectare din București din ultimele 14 zile a persoanelor cu coronavirus. Să fie oare vorba despre un fenomen întâlnit la nivelu întregii tari ?

Si cum spune si zicala “De la cap se impute peste”, este cat se poate de probabil ca la o analiza amanuntita, ar iesi la iveala tot soiul de nereguli. Desigur, daca se vrea sa se afle niste adevaruri …

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat o rată a infecțiilor de 3,11 la mie, pentru ziua de duminică, în timp ce Guvernul, prin Grupul de Comunicare Strategică, a furnizat astăzi o rată de 2,69 la mie. Șeful statului spune că „este ciudat” și așteaptă Guvernul „să clarifice aceste probleme de urgență”.

Este ciudat că două instituții guvernamentale dau două rezultate diferite. După părerea mea, este urgentă nevoie de corelarea datelor între aceste instituții și aștept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgență”, a declarat Klaus Iohannis.

Am solicitat Guvernului facă ordine în propriile instituții foarte rapid. Nu putem trăi cu două statistici, a adăugat șeful statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.