Verificări cu sute de polițiști și jandarmi

Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Astfel, ieri, 8 octombrie, peste 300 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat misiuni specifice.

În ultimele 24 de ore au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activitățile de verificare participând peste 340 de forțe de ordine.

Astfel, au fost verificate peste 70 de societăți comerciale, precum și 53 de mijloace de transport public în comun, fiind legitimate peste 1 200 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15 250 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, polițiștii sătmăreni au acționat în zona unităților de învățământ de pe raza județului Satu Mare, ocazie cu care s-a urmărit: prevenirea abandonului școlar, identificarea elevilor care lipsesc de la orele de curs nemotivat, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în unitățile de alimentație publică situate în zona unităților de învățământ, monitorizarea modului de acces în unităţile de învăţământ, în vederea prevenirii pătrunderii fără drept în aceste sedii a diferitelor persoane precum şi verificarea respectării măsurilor de protecţie în context COVID-19în incinta unităților de învățământ, respectarea prevederilor OUG 195/2002 în zonele adiacente unităților de învățământ,în special pe timpul afluirii și defluirii preșcolarilor și elevilor.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, precum și î mijloacele de transport în comun, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri.

Scopul forțelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancțiuni.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nici o abatere a legii.

Suntem și vom fi prezenți, permanent la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.