Caravana pentru copiii romi din județul Satu Mare a ajuns la final

250 de copiii și 250 de părinți/tutori, 10 localități, 10 sesiuni de educație pentru sănătate și 10 sesiuni de educație non-formală, mult interes, bucurie și zâmbete! În aceste câteva cuvinte se poate descrie proiectul „Caravana pentru copiii romi din Județul Satu Mare” care a ajuns la final.

Proiectul a fost implementat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare, iar pe parcursul lunii septembrie au avut loc 10 sesiuni de educație pentru sănătate și 10 sesiuni de educație non-formală constând în teatru de păpuși în următoarele localități/comune partenere din Județul Satu Mare: Tășnad, Culciu, Doba, Dorolț, Oraşu Nou, Pișcolt, Santău, Săcășeni, Tiream şi Turulung.

Scopul proiectului a fost promovarea unui stil de viață sănătos în rândul comunităților dezavantajate din Județul Satu Mare prin organizarea de sesiuni de educație pentru sănătate și sesiuni de educație non-formală destinate elevilor și părinților în localitățile partenere din Judeţul Satu Mare. Astfel, 250 de copii dezavantajați, cu precădere de etnie romă, și 250 de părinți/tutori ai acestor copii au participat la sesiuni de educație pentru sănătate de informare, educare și conștientizare asupra riscului de îmbolnăvire a familiei și a comunității, dar și la sesiunile de educație non-formală (teatru de păpuși). Toți copiii implicați în proiect au beneficiat de pachete conținând carte de colorat privind sănătatea și igiena personală, creioane de colorat, dar și obiecte/produse de igienă personală.

Proiectului având o valoare totală de 33.340 Lei, a beneficiat de sprijin financiar în valoare de 30.006 Lei din partea Agenției Naționale pentru Romi-Guvernul României prin Programul „Promovarea unui stil de viață sănătos prin informare, educație non-formală și conștientizare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.