Un fost presedinte cere reintroducerea starii de urgența … și închiderea scolilor

Fostul președinte Traian Basescu, consideră că măsurile luate privind epidemia de coronavirus ar fi trebui să fie mult mai dure, iar starea de urgența ar trebui reintrodusa.

Discursurile mi se pare demagogice, parcă ar avea tonul ăla de a încerca să se salveze, de a pasa responsabilitățile altora. În februarie spuneam că va fi o pandemie grea și Iohannis spunea – când auziți asta, schimbați canalul – asta gândeau liderii noștri, când în februarie, în China, erau carantinate orașe întregi.

Nu au înțeles că din China până în Europa e doar un pas, când avem avioane, oameni care circulă. Ieri au făcut un PALIATIV. Esența este să înceteze transferarea virusului de la unul la altul. Trebuie măsuri mai dure”, a spus fostul președinte.

Nu în ultimul rând, fostul președinte consideră că închiderea imediată a scolilor este extrem de necesară: „copiii trebuie ținuți acasă, a-i trimite la școală este o crimă, împotriva părinților, bunicilor lor”.

Dincolo de mască, închiderea imediată a școlilor, închiderea serviciilor publice neesențiale, de gen: funcționari acasă, ca să aibă grijă părinții de copii și lucrează de acasă, zecile de mii de funcționari din București, toată lumea lucrează de acasă.

Sursa: www.capital.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.