Peste 100 de candidati gasiti incompatibili. Un primar reales intr-o comuna din judet, pe lista ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis judecătoriilor și tribunalelor o listă cu 103 candidați la alegerile locale găsiți definitiv în incompatibilitate sau în conflict de interese. Dacă au fost realeși, mandatele lor trebuie invalitate.

Pe lista celor Ani se afla și Zenoviu Bontea, reales primar în Paulesti, la scutinul din data de 27 septembrie, potrivit www.g4media.ro. Simultan cu functia de viceprimar (7 august 2012-21 octombrie 2014), acesta desfasura audit inten la mai multe primarii, incalcand dispozitiile legale.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat luni că a transmis judecătoriilor și tribunalelor din țară lista tuturor candidaților la alegerilor locale din 27 septembrie care au găsiți definitiv, prin decizii ale instanțelor, în incompatibilitate sau conflict de interese, ceea ce înseamnă că, dacă au fost realeși în funcții, mandatele lor nu pot fi validate.

Potrivit unor surse din cadrul ANI, este vorba despre 103 candidați la funcțiile de primar, viceprimar sau consilier din întreaga țară.

ANI atrage atenția că, potrivit legii în vigoare, persoanele care au primit decizii definitive de incompatibilitate sau conflict de interese nu mai pot ocupa o funcție electivă vreme de trei ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.