Fost director de institutie din Satu Mare, declarat incompatibil

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul a 4 funcționari publici. Printre aceștia se afla și fostul director al Directiei pentru Cultura Satu Mare, Mircea Dragan.

Fostul director a fost declarat incompatibil de ANI. Potrivit institutiei, în perioada când a fost funcționar public, acesta a avut și activități în sectorul privat.

Iată ce spun cei de la ANI:

În perioada deținerii calității de funcționar public (expert, director executiv)în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Satu Mare (30 iunie 2012 – 11 septembrie 2017) a exercitat funcții și activități în alte domenii de activitate din sectorul privat, care sunt în legătură indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.