Ce propune un satmarean pentru potolirea soferilor care circula pe B-dul Octavian Goga ?

Satmareanul Ioan Grosu a trimis mai multe petitii către Primaria Satu Mare, respectiv Comisiei de Circulatie din cadrul institutiei, în care solicita luarea unor măsuri urgente pentru a preveni accidentele grave care se pot intampla la trecerea de pietoni din fata bisericii ortodoxe de pe B-dul Octavian Goga.

Cu toate acestea, Grosu sustine ca petitiile sale au fost tratate cu superficialitate, în conditiile în care mașinile circula cu viteza mare în acea zona, punând în pericol vietile pietonilor.

Iată ultima petitie trimisa Primariei Satu Mare de către Ioan Grosu:

Iată că nu au trecut decât trei luni și patru zile de la data depunerii primei mele petiții și o lună și 10 zile de la a doua sesizare cu privire la pericolul accidentării pietonilor pe trecerea de pietoni de pe bulevardul O. Goga din dreptul bisericii ortodoxe din cauza vitezei excesive cu care se circulă în zonă și inevitabilul accident s-a produs.

Prima mea petiție a fost tratată cu superficialitate și indiferență atât de primar cât și de Comisia de circulație din cadrul primăriei Satu Mare iar la a doua nici nu am mai primit răspuns deși a trecut termenul de 30 de zile prevăzut de lege pentru a răspunde la o sesizare.

Să nu credeți că îmi face plăcere să pierd timpul pentru a vă trimit petiții doar de dragul petițiilor, dar integritatea și sănătatea membrilor familiei mele sunt o prioritate pentru mine și mă folosesc de toate mijloacele pe care mi le permite legea să incerc să vă determin să luați măsuri de protecție pentru ca noi să putem circula în siguranță pe străzile orașului.

Se pare că așteptați ca pe această trecere de pietoni să se producă accidente mortale, pentru că poate pe dumneavoastră doar acestea vă trezesc din letargia și nepăsarea cu care tratați cetățeanul de rând.

Condițiile bune de circulație în zonă pe care le-ați asigurat pentru autovehicule, felicitări pentru acest aspect, ar trebui continuate în aceiași măsura și pentru asigurarea circulației pietonilor în condiții de siguranță.

Doar MARCAREA ȘI SEMNALIZAREA CORESPUNZĂTOARE a trecerii de pietoni se pare că nu sunt măsuri suficiente pentru a evita producerea accidentelor pe trecerea de pietoni din zonă. De aceea vă rog din nou să aprobați montarea unor limitatoare de viteză sau a unui semafor cu buton pentru ca pietonii să poată traversa strada în zona respectivă în condiții de siguranță.

Am speranța că de această dată veți înțelege că este întradevăr nevoie de măsuri suplimentare pentru asigurarea siguranței pietonilor la traversarea străzii”.

Va reamintim ca miercuri (7 octombrie) seara, un adolescent a fost lovit pe trecerea de pietoni din fata bisericii mai sus mentionate.

Un Comentariu la "Ce propune un satmarean pentru potolirea soferilor care circula pe B-dul Octavian Goga ?"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.