Avocatul Poporului cere explicații de la MAI în cazul polițiștilor în civil care verifica purtarea măștilor

Cam neinsprata idea MAI de a trimite polițiști în civil pentru a verifica măsura în care se respecta purtarea mastilor de protecție. Și asta deoarece, unele persoane își pot aroga calitatea de polițist, și astfel sa obțină foloase materiale necuvenite. Acest aspect a intrat în atenția Avocatului Poporului.

Avocatul Poporului cere explicații de la ministrul de Interne despre controalele făcute de polițiști în civil, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu Covid. Renate Weber vrea să știe, potrivit unei solicitări trimise lui Marcel Vela, în  baza cărui act normativ se acționează și, de asemenea, dacă polițiștii în civil au dat și amenzi.

Potrivit Avocatului Poporului, Legea nr. 218/2002 obligă poliţistul care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, este în ţinută civilă să îşi facă, în prealabil, cunoscută calitatea prin prezentarea verbală a numelui şi prenumelui, a unităţii de poliţie din care face parte, precum şi a legitimaţiei de serviciu sau a insignei.

Solicitarea noastră are în vedere necesitatea preîntâmpinării situaţiilor în care unele persoane îşi pot aroga calitatea de poliţist pentru a obţine foloase materiale, precum şi importanţa respectării de către agenţii de poliţie a prevederilor din actele normative mai sus menţionate”, explică Avocatul Poporului.

Instituția precizează că s-a sesizat din oficiu în acest caz ca urmare a informaţiilor apărute în presă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.