Se revine la starea de urgența ? Ce spune președintele ?

Klaus Iohannis a fost întrebat miercuri dacă prevede o nouă stare de urgență pe teritoriul României. Șeful statului nu a oferit un răspuns clar la această întrebare, dar a insistat pe respectarea restricțiilor, semn că președintele nu se gândește la o revenire a stării de urgență.

Cred ca s-au luat deciziile bune dar o pandemie nu este o alegere politica. O pandemie este o catastrofa cu care trebuie sa traim pana gasim solutiile pana avem un tratament sau un vaccin. Pandemia a venit netinanad cont de cine este la guvernare dar am invatat ceva despre acest virus, cum poate fi ingradita raspandirea intr-un anume mod și putem avea o viata cat de cat aproape de normalitate.

Din pacate avem multe persoane bolnave si este regretabil ca multi au murit. Autoritatile au partea lor de rezolvat noi avem partea noastra de respectare a restrictiilor. Daca sunt respectate boala se va raspandi mai incet iar sistemul medical va putea face fata.

Pana atunci trebuie sa fim responsabili si sa facem acele mici sacrificii (purtatul mastii, igienizarea mainii, pastrarea distantei).

Fac apel la toti romanii, fiindca doar impreuna putem ingradi raspandirea bolii. Trebuie sa respectam masurile pentru ca vom avea cu totii de pierdut iar spitalele nu vor face fata”, a fost răspunsul președintelui Klaus Iohannis.

Sunt cifre extrem de îngrijorătoare. Și la număr de decese, și la terapie intensivă. E un puternic semnal de alarmă. Avem responsabilitatea să ținem cont. Din păcate, e un număr tot mai mare de decese.

Cu cât introducem restricțiile mai repede și le respectăm, cu atât scăpăm mai repede. E o mare presiune. Medicii au făcut eforturi uriașe. Măsurile de restricție sunt inevitabile.  Urmează luni extrem de importante. E o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate.

Oricât ne-am dori, situația nu ne permite reîntoarcerea la normalitate. Cu cât crește numărul de bolnavi și de decese ne îndepărtăm de acest moment. Suntem într-un punct critic. Avem de făcut o alegere fundamentală.

Vrem să mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri? E un drum la care ne așteaptă multă suferință și pierderi. Putem avea viață socială dacă respectăm regulile”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.