Cutremur în Guvern ! Se cere demisia ministrului Educatiei, Monica Anisie !

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotrivă Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită demisia imediată a ministrului Educației, Monica Anisie, în condițiile în care creșterea alarmantă a numărului de infectări cu COVID -19 în rândul școlarilor demonstrează incapacitatea de a gestiona criza actuală, măsurile întreprinse fiind ineficiente.

Dacă în prima zi a lunii octombrie, în România, peste 770 de copii infectați cu noul coronavirus erau internați, astăzi cifrele s-au dublat, înregistrându-se aproximativ 1339 de cazuri noi.

FACIAS atrage atenția și asupra faptului că situația actuală din învățământul românesc este tot mai alarmantă și, dacă nu vor fi luate măsuri urgente, sistemul educațional din România va intra în colaps. Impactul crizei generate de răspândirea coronavirusului asupra sistemului de educație a scos la iveală una din problemele majore: lipsa accesului la educația digitală. Analiza datelor statistice din ultimii ani arată că numărul copiilor care nu au acasă un calculator continuă să fie semnificativ.

Spre exemplu, la această oră sistemul de învățământ din România nu este pregătit pentru a susține predarea cursurilor exclusive online. Nici până acum tabletele promise pentru cei 800.000 de copii din întreaga țară care nu au acces la un dispozitiv conectat la internet nu au fost achiziționate și distribuite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.