7 ani de la moartea lui Vivien Dragos … fetița violata, ucisa și aruncata în lacul Cubic

Azi, 6 octombrie se implinesc 7 ani de la moartea lui Vivien Dragos din Satu Mare, fetița de doar 10 ani, violata și ucisa de Ovidiu Detesan. Criminalul a pus trupul fetitei într-un sac și l-a aruncat în lacul Cubic.

Au trecut 7 ani de când ți-au crescut aripi de înger și ai zburat la ceruri. Aveai doar 10 ani. Nasa nu te va uita niciodată. Dumnezeu sa te odihnească în pace, Ioana Vivien ! (24 iunie 2003 – 6 octombrie 2013)” este mesajul nasei micutei.

Vă reamintim că în data de 6 octombrie 2013, Ovidiu Deteşan a violat-o iar apoi a ucis-o pe Vivien Dragoş. După săvârşirea oribilei crime, ucigaşul a pus cadavrul într-un sac de plastic apoi l-a aruncat în lacul Cubic. După mai multe zile de căutări la care a participat chiar şi ucigaşul, acesta şi-a recunoscut fapta, el fiind cel care le-a arătat anchetatorilor locul în care a ascuns cadavrul micuţei.

Pentru infracţiunea de viol, Deteşan a fost condamnat la 8 ani de închisoare iar pentru cea de omor calificat la 16 ani şi opt luni şi interzicerea drepturilor cetăţeneşti pentru o perioadă de 5 ani, după ispăşirea pedepsei. Instanţa a contopit cele două pedepse, aplicând sentinţa cea mai grea de 16 ani şi 8 luni de puşcărie la care a mai adăugat un spor de 2 ani şi 8 luni, rezultând pedeapsa finală de 19 ani şi 4 luni de detenţie. Judecătorul Remus Nemeş a declarat că în cazul lui Deteşan au fost aplicate cele mai grele pedepse prevăzute de noul Cod Penal.

Nemulțumit de decizia instanței sătmărene, Deteșan a atacat sentința data la Satu Mare, însă, în data de 27 iunie, magistrații Curții de Apel Oradea au respins apelul formulat de inculpat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.