Revine starea de urgența ! Ce s-a hotărât ?

Într-o importantă țară a intrat în vigoare la miezul nopţii de duminică spre luni o nouă stare de urgenta la nivel naţional. Este vorba de Cehia.

Guvernul premierului Andrej Babis a decis să declare starea de urgenţă din cauza „creşterii semnificative” a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Executivul poate, în acest context, să restricţioneze libertatea de întrunire a cetăţenilor, iar instanţele vor putea percepe amenzi mai mari pentru încălcarea liniilor directoare privind siguranţa medicală.

Starea de urgenţă a mai fost instituită de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai, însă de data aceasta frontierele Cehiei vor rămâne deschise.

Decizia a fost luată după ce a fost înregistrat un nou record al numărului de contaminări zilnice cu COVID-19. Vineri, în această țară s-au înregistrat 3.792 de cazuri. Potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, o medie de 303.3 persoane la 100.000 de locuitori a fost infectată în Cehia în ultimele 14 zile. Spania este singura ţară care o depăşeste, cu o medie de 319.3 la suta de mii de locuitori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.