Revoltator ! Proxenet scăpat de puscarie … de trei judecatoare ?

Un „loverboy” acuzat de DIICOT că a racolat o fată de 14 ani pe care a dus-o ilegal în Spania, unde a bătut-o şi a obligat-o să se prostitueze a fost iertat de justiție. Trei judecătoare (Simina Corlăţeanu, Adina Cioflan şi Laura Soane) au ajuns la concluzia că între cei doi a existat o relaţie de iubire, iar fata l-a urmat … din dragoste.

Indiovidul, Stefan Calin Fechete, a cunoscut-o pe fata de 14 ani, în 2015, pe când el avea 39 de ani, o soţie şi trei copii. Bărbatul i-a făcut un paşaport fals şi a convins-o să fugă cu el în Spania. Acolo a obligat-o să se prostitueze şi a bătut-o, când adolescenta a refuzat ceea ce ii cerea bărbatul.

Fechete a fost trimis în judecată pentru instigare la fals privind identitatea, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de minori prin metoda „loverboy”. Individul a spus că între el şi fata de 14 ani a fost o poveste de iubire, şi nu vreo racolare.

Judecătoarea Simina Corlăţeanu de la Tribunalul Bihor l-a achitat pe bărbat pentru trafic de minori, hotărând că între cei doi a fost o „relaţie de dragoste”, iar Ana (nume fals dat fetei de către jurnalisti) l-a urmat în Spania pentru a continua această relaţie amoroasă. În schimb, l-a condamnat la un an şi o lună de închisoare, cu suspendare, pentru celelalte două infracţiuni.

Atacată de procurorii DIICOT, dar şi de Fechete, sentinţa a fost menţinută la Curtea de Apel Oradea. În motivarea redactată pe 16 septembrie 2020, judecătoarele Adina Cioflan şi Laura Soane au arătat la rândul lor că inculpatul a urmărit, pur și simplu, să aibă o relație cu persoana vătămată.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.