Chiriaşii ANL vor putea cumpăra locuințele mai ieftin

Prețul locuințelor ANL ar putea sa scada, potrivit unui proiect legislativ depus recent la Senat. Inițiativa legislativă prevede modificarea legii astfel încât valoarea de vânzare a locuințelor să fie raportată la prețul de construcție de la momentul recepției.

Potrivit inițiatorului, deputatul PSD Nicușor Halici, la momentul inițierii ei, Legea nr. 152/1998 a avut în vedere rezolvarea unor situații de ordin social, economic, dar și soluționarea problemelor de locuire, care constituie un obiectiv important. Facilitarea accesului la o locuință adecvată și de asigurare a protecției sociale, accesul la o locuință decentă a celor cu venituri reduse a necesitat implicarea statului în asigurarea unei protecții sociale din punct de vedere al locuirii.

După finalizarea lucrărilor de construcție, locuințele respective constituie proprietatea unităților administrativ – teritoriale în care sunt amplasate și sunt administrate de consiliile locale. 

Pentru că măsura de sprijinire a tinerilor și a familiilor de tineri în asigurarea acesului la o locuință să fie continuată este necesar ca după o anumită perioadă, în care aceștia aveau posibilitatea să/și acumuleze resursele financiare necesare, să li se asigure posibilitatea de a-și cumpăra locuințele construite și repartizate, destinate închirierii și dezvoltate de către ANL”, se precizează în expunerea de motive.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.