Polițist mituit cu un apartament. S-a autodenunțat

Pentru a-l ierta ca a calcat pe bec, un șofer a încercat sa îl mituiasca pe un polițist din Cluj, cu un apartament. Șoferul a fost oprit în trafic la Turda, și dus la sediu pentru cercetări.

În timp ce politistul întocmea actele şi discuta cu inculpatul, cel din urmă a continuat cu rugăminţile de a fi iertat, a scos banii din buzunar şi i-a oferit poliţistului, propunere refuzată din nou. După verificările efectuate şi după ce s-a constatat că inculpatul nu avea dreptul de a conduce autovehicule, la data de 5 ianuarie 2020, poliţistul i-a adus la cunoştinţă că urmează să i se întocmească şi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 335 alin. 2 Cod Penal (conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România -n.red.) iar inculpatul, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, i-a promis poliţistului un apartament, promisiune refuzată din nou”, arată procurorii, citați de Actual de Cluj.

Polițistul s-a autodenunțat, iar șoferul a recunoscut tot și a primit o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere pentru doi ani, pentru recunoașterea faptelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.