Festivalul Fotografiei Chineze, ajunge la Carei. Cand se deschide ?

Asociația Internațională ”Euro Foto Art” din Oradea (AIEFA) organizează sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (recunoscută de UNESCO) în parteneriat cu China Photo Network Online din Zhuhai (China) și Organizațiile Partnere ale Asociației din România, sub patronajul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, Festivalul Fotografiei Chineze în România. Ediția a VIII-a a Festivalului este dedicat Aniversării a 71 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-chineze, respectiv Zilei Naționale a Chinei cuprinde peste 15 expoziții și Proiecte fotografice digitale alcătuite din creațiile artiștilor fotografi din China.

Lansarea oficială a Festivalului, organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Direcția pentru Cultură și Turism Carei, Muzeul Județean Satu Mare, Centrul de promovare a Turismului ”Gróf Károlyi” Carei și Fotoclubului ”Vasile Vénig László” va avea loc vineri, 02 octombrie 2020, la ora 14:00 la Castelul ”Károlyi” din Carei, județul Satu Mare în prezența oficialilor din Carei și reprezentantului președintelui Asociației ”Euro Foto Art” Ștefan Tóth AFIAP, Varga Erzsébet Mandy membru operațional Asociației Internaționale, respectiv a artiștilor fotografi ai Fotoclubului ”Vasile Vénig László” din Carei și AIEFA din Oradea La eveniment au fost invitați să participe toți iubitorii artei fotografice din municipiul Carei.

După festivitatea de deschidere a Festivalului va fi vernisată Expoziția Artiștilor Fotografi China Photo Network Online (CPNO) din Zhuhai: MA Kang, CHEN Weilu, WU Yi și ZHU Qing. În cadrul expoziției artistul fotograf MA Kang prezintă fotografii abstracte de mare valoare artistică grupate sub genericul ”Uncertain Times The suburbs of the old capital 2010”. Președintele CPNO CHEN Weilu, prezință o fațadă neobișnuită a renumitei Regiuni deosebite ale Chinei: Tibet. Artistul fotograf ZHU Qing este prezent în expoziție cu un ciclu de peisaje abstracte realizate cu mare măiestrie artistică și un ciclu despre portul din Zhuhai, ambele realizate în alb-negru.

Momentele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de reprezentantul formației ”Duo Varadiensis” din Oradea, după aranjamente pentru violă solo a artistului Thurzó Sándor József, care va interpreta mai multe piese din repertoriul muzicii clasice chinezești.

În cadrul ediției a VIII-a a Festivalul Fotografiei Chineze în România dedicat Aniversării a 71 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-chineze, respectiv Zilei Naționale a Chinei va cuprinde vernisarea a peste 13 expoziții și Proiecții digitale ale artiștilor fotografi Chinezi, care urmează să aibă loc în orașele: Arad, Baia Mare, Cluj Napoca, Gura Humorului, Miercurea Ciuc, Oradea, Slatina (Olt) și Râmnicu Vâlcea.

Festivitatea de închidere a ediției a VIII-a a Festivalului Fotografiei Chineze va avea loc în data de 30 octombrie 2020, la Muzeului Orașului Oradea-Complex Cultural. La acest eveniment a fost invitat să participe Ambasadorul extraordinar și plenipotențial al Republicii Populare Chineze în România, Excelența sa doamna Sa Jiang Yu, respectiv președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP , în calitate de director al Festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.