Patru tari intra pe lista rosie

Cazurile de infectare cu noul coronavirus au explodat în mai multe țări din Europa. Acestea au fost trecute pe lista roșie.

Este vorba despre Olanda, Islanda, Danemarca şi Ungaria, țări în care se pare că cazurile de infectare cu noul coronavirus cresc alarmant de la o zi la alta. În acest context, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a luat decizia de a plasa cele patru state, pe lista roșie.

Astfel, atât Olanda, Islanda, Danemarca cât şi Ungaria au fost adăugate pe lista roşie a noului coronavirus. Mai exact, acest lucru înseamnă că aceste state europene au trecut pragul de 120 de îmbolnăviri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni.

Deschiderea noului an școlar a creat haos în Olanda. Țara europeană a înregistrat peste 2.900 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore şi a introdus o serie de măsuri suplimentare pentru a combate un al doilea val, inclusiv închiderea tuturor barurilor şi restaurantelor la orele 22.00.

Și în Islanda lucrurile se complică. Țara a raportat peste 80 de noi cazuri de COVID în weekend. Având în vedere populaţia redusă a ţării, chiar şi cea mai mică creştere a îmbolnăvirilor poate avea un impact semnificativ asupra ratei de infecţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.