Florisal a castigat ! Sentinta este definitiva !

Firma de salubriate Florisal a câștigat și la Curtea de Apel Oradea, contestatia depusa la licitatia privind atribuirea serviciului de salubritate a municipiului Satu Mare. Mai precis, magistratii oradeni au mentinut sentința Tribunalului Satu Mare, pronuntata la data de 4 aprilie 2020.

Va reamintim ca în urma licitatiei a fost declarata câștigătoare asociatia de firme AVE Bihor – RDE Harghita SRL. Florisal a contestat licitatia în instanța, câștigând procesul. Numai ca, Primaria Satu Mare a continuat în instanța litigiul cu SC Florisal, iar Curtea de Apel Oradea a decis în favoarea Florisal, la fel ca magistratii satmareni.

Este vorba despre licitatia de atribuirea pentru următorii 10 ani a serviciului de salubritatea a municipiului Satu Mare.

Iată sentința:

Anuleaza actul administrativ/adresa nr. 6255/03.02.2020 prin care autoritatea contractanta intimata a respins ca neconforma oferta contestatoarei, respectiv procesul verbal al sedintei comisiei de evaluare si rapoartele intermediare de evaluare privitoare la respingerea ca fiind neconforma a ofertei depuse de catre contestatoare. Obliga intimata sa adopte masurile de remediere necesare restabilirii legalitatii, respectiv reevaluarea ofertei contestatoarei, cu luarea in considerare a propunerii financiare a acesteia.

Anuleaza adresa nr. 7307/06.02.2020 privind comunicarea rezultatului procedurii de atribuire initiata in vederea incheierii contractului de concesiune pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare in municipiul Satu Mare. Anuleaza Raportul final al procedurii de atribuire. Respinge ca neintemeiat capatul de cerere avand ca obiect anularea proceselor verbale si a rapoartelor intermediare, sub aspectul constatarii neconformitatii ofertei depuse de catre intervenienta accesorie. Obliga intimata la reevaluarea ofertei intervenientei, cu luarea in considerare a propunerii financiare a acesteia, in care sa fie incluse si costurile aferente chiriei.

Obliga intimata sa reia procedura de atribuire de la momentul procedurii anterior actelor anulate, cu respectarea reevaluarii ofertelor depuse de catre ambele ofertante in cadrul procedurii de atribuire si cu luarea in considerare a propunerii financiare din oferta contestatoarei. Obliga intimata sa achite contestatoarei suma de 91.312,1 lei cu titlu de taxa de timbru (41.312,1 lei) achitata pentru prezenta contestatie, precum si o parte din cuantumul onorariilor avocatiale, raportat la admiterea in parte a contestatiei. Cu drept de recurs in termen de 10 zile lucratoare de la comunicare” se arata în sentința judecatorilor satmareni din data de 6 aprilie 2020. Sentința a fost mentinuta și de Curtea de Apel Oradea, aceasta fiind definitiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.