România, încadrată la “mare îngrijorare” privind evoluția epidemiei de Covid-19

 

Spania, România, Bulgaria, Croația, Ungaria, Cehia și Malta se confruntă cu o evoluție a epidemiei de Covid-19 care stârnește o „mare îngrijorare” și cu riscuri crescute de mortalitate, a afirmat joi Centrul European de prevenție și control al bolilor (ECDC).

Îngrijorarea față de aceste șapte țări provine în special din faptul că avansul epidemiei vizează persoanele în vârstă, în condițiile în care alte țări europene se confruntă în special cu creșterea cazurilor de Covid-19 la adulții mai tineri, deci cu risc mai scăzut.

ECDC subliniază că în UE „vulnerabilitatea populației rămâne ridicată” iar datele disponibile sugerează că nivelul de imunitate al populației este sub 15% în majoritatea regiunilor UE și în Regatul Unite.

Ce observăm în majoritatea țărilor, nu doar în Spania, este că o mare majoritate a contaminărilor actuale sunt datorate reuniunilor private, cum ar fi mesele de familie sau tot felul de reuniuni cu prietenii sau rudele”, a subliniat într-o conferință de presă directoarea ECDC, Andrea Ammon.

Șefa ECDC a refuzat în schimb să ceară închiderea generală a magazinelor, restaurantelor sau barurilor. „Acest lucru depinde de modul în care este posibil să se asigure măsurile de bază” de distanțare socială în aceste spații, a afirmat ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.