Moaștele Papei Ioan Paul al II-lea, furate

Moaștele lui Ioan Paul al II-lea, au fost furate. Dispariţia relicvelor a fost observată miercuri seară de sacristanul Domului.

Arhiepiscopul de Spoleto-Norcia, Monseniorul Renato Boccardo: „Este un act grav care lezează sensibilitatea și devotamentul multor oameni”, a declarat arhiepiscopul după furtul fiolei care conține picături din sângele Papei Wojtyla.

După raportarea furtului, Curia Arhiepiscopală a anunţat imediat poliţia din Spoleto, care în prezent efectuează investigații, vizionând și imaginile înregistrate de sistemul de supraveghere video. „Vreau să sper că este un act comis din superficialitate şi nu cu intenția de a leza sensibilitatea credincioșilor – spune Monseniorul Renato Boccardo -. De asemenea, vreau să sper că acest gest nesăbuit nu a fost făcut pentru profit”.

Moaştele furate, o fiolă conţinând picături din sângele Sfântului Ioan Paul al II-lea păstrate într-un relicvar de aur, a fost donată Bisericii din Spoleto-Norcia la 28 septembrie 2016 de către arhiepiscopul de atunci al Cracoviei, cardinalul Stanislaw Dziwisz. Aceasta urma să fie transferată la noua biserică San Nicolò din Spoleto dedicată pontifului polonez, care va fi sfinţită la data de 22 octombrie.

Sursa: www.g4media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.