Lecții de anticoruptie cu angajații Penitenciarului Satu Mare

Având în vedere necesitatea realizării obiectivelor Strategiei Naționale Anticorupție (S.N.A.) 2016-2020, referitor la cooperarea cu alte instituții publice în scopul educării și informării în domeniul prevenirii corupției, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Satu Mare și Penitenciarul Satu Mare au organizat și desfășurat, în perioada 22 septembrie – 25 septembrie 2020, 5 activități de informare anticorupție cu personalul Penitenciarul Satu Mare, la care a participat conducerea acestei instituții precum și un număr de 84 de lucrători.

Acestea fac parte dintr-o serie de activități de informare și conștientizare cu privire la fenomenul corupției, înţelegerea standardelor de integritate de către funcţionarii publici şi adoptarea unui comportament integru atât în calitate de funcţionari, cât şi de cetăţeni.

În cadrul întâlnirilor, lucrătorii S.J.A. Satu Mare au prezentat aspecte privind identitatea instituțională a D.G.A. și responsabilitățile ce revin acesteia în cadrul realizării obiectivelor specifice ale S.N.A. 2016-2020.

De asemenea, în scopul creșterii gradului de educație anticorupție a personalului din cadrul autorităților și instituțiilor publice locale, s-au prezentat competențele D.G.A., noțiuni elementare de drept penal, infracţiunile de corupţie şi cele asimilate acestora, consecinţele şi costurile corupţiei, precum și cazuri de corupţie instrumentate cu participarea Direcției Generale Anticorupție în care au fost implicați funcționari publici din sistemul penitenciar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.