Radu Roca: „Un lucru prioritar pentru mine, este acela de a găsi soluții în estomparea “exodului” sportivilor”

Sprijinirea sportului este una dintre pilonii principali care pot contribui la buna dezvoltare a judetului, în opinia candidatului Partidului Social-Democrat la presedintia Consiliului Judetean Satu Mare, Radu Roca. Acesta își propune sprijinirea tuturor ramurilor sportive din judet, fără nici un fel de excepții, demers pentru care a indentificat soluții viabile.

De asemenea, Radu Roca își propune oprirea exodului sportivilor de performanța, către alte cluburi din țara.

Iată ce spune candidatul PSD la presedintia Consiliului Judetean Satu Mare:

Dragii mei!

Atunci când mi-am prezentat prioritățile ptr mandatul de președinte al Consiliului Judetean Satu Mare, am omis intenționat un subiect și anume, #SPORTUL! De ce am făcut acest lucru ?! Pentru că, având în vedere multitudinea ramurilor sportive care își desfășoară activitatea pe raza județului Satu Mare, m-am gândit la solutii si rezolvări de probleme pentru fiecare ramură sportivă în parte, fără nici un fel de excepții. Este cunoscut faptul că, tinerii noștri sunt performeri atât pe plan național cât și internațional și de aceea, un lucru prioritar pentru mine, este acela de a găsi soluții în estomparea “exodului” sportivilor de performanță către alte cluburi din România și nu numai!

Știm foarte bine că, marea majoritate a sportivilor de performanță și înaltă performanță, la majorat, sunt “racolați” de cluburi care le oferă diverse facilități. In acest sens, m-am gândit la diverse soluții ptr a opri aceste plecări.

Un punct, extrem de important și sensibil totodată, este acela de a găsi soluții ptr sprijinirea acelor entități sportive care se finanțează si autofinanțează DOAR din venituri proprii si care practică sportul de semi-performanță sau performanță- ex. Fotbalul Sătmărean, OLIMPIA MCMXXI unde, observ de ceva vreme ca, în jurul acestui club sportiv există mulți fani activi care, formează un grup frumos promovând Satu Mare la cel mai înalt nivel.

Știm foarte bine ca, la scrima avem un nucleu de antrenori și sportivi extrem de valoros și ne dorim ca în cel mai scurt timp performanța cuceririi aurului Olimpic de către redutabila noastră scrimeră Simona Pop sa se repete! La lupte avem Centru Olimpic la Ardud, CNOPT la Box, Judo, Arte martiale – multiplii campioni naționali si internaționali, handbal, tenis de masă, tenis de câmp, șah, înot și multe alte ramuri sportive care, sunt oarecum uitate dar care, sunt cel mai bun “ambasador” al unui județ!

Ideal ar fi ca impreuna cu Municipiul Satu Mare sa găsim soluții ptr construirea unei săli polivalente si a unui bazin Olimpic deoarece, la acest capitol, nu avem nici un fel de “realizări”.

În încheiere, vă asigur că alături de echipa mea, voi face tot posibilul pentru a găsi soluții pentru sprijinirea tuturor ramurilor sportive care își desfășoară activitatea pe raza județului!

Men sana in corpore sano!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.