Cosmin Rațiu despre Radu Panait: ”Când nu ești împăcat cu tine însuți”

Dezbaterea de la postul local de televiziune ITV rămâne de pomină pentru felul în care s-a prezentat unul dintre contracandidații mei, reprezentantul USR – PLUS, Radu Panait.

Neștiind cum să mă adresez, i-am spus în mai multe rânduri ”Domnul inginer”, raportându-mi apelul la activitatea sa din domeniul IT, despre care auzisem pe rețelele de socializare, dar, spre surprinderea mea, nu m-a corectat niciodată, el nefiind inginer de profesie, ci absolvent al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, ceea ce m-ar fi îndreptățit să-i spun ”Maestre”.

Punând la o parte ignoranța sa totală în domeniul administrației publice, de care a dat dovadă în emisiune, m-am interesat de performanțele sale în domeniul privat, despre care, de asemenea, citisem în CV-ul pe care l-a făcut public pe Internet.

Astfel, am aflat că până în urmă cu vreo 3 ani a avut o cifră de afaceri specifică unei firme de apartament, după care, brusc, a avut nu doar o creștere explozivă și ciudată a cifrei de afaceri, ci mai cu seamă a profitului în anul 2018, care reprezintă aproape întreaga valoare a cifrei de afaceri, o performanță, într-adevăr, demnă de invidiat pentru antreprenorii din orice alt domeniu de activitate.

Mai puțin de invidiat, însă, este scăderea la fel de explozivă a cifrei de afaceri și, în același timp, a profitului firmei domniei sale, deja în anul următor, astfel că nu prea înțeleg care ar mai fi motivele de laudă.

Ulterior, după ce i-a fost demascată superficialitatea în pregătire, s-a autovictimizat postând pe rețelele de socializare o fotografie cu el citind o carte despre arhitectură scrisă de fostul primar al New York-ului, sugerând că este dispus să învețe din mers toate treburile administrative ce țin de atribuțiile postului de edil-șef pentru care tocmai candidează.

Cititul este important, într-adevăr, dar nu cum face candidatul Panait! El se comportă ca un elev care citește lecția în pauză, sperând că va învăța ceva până intră profesorul în clasă. Nu poți să fii ales primar doar pentru că ai citit o carte scrisă de fostul primar din New York, dar nu ai văzut nici măcar coperta Codului Administrativ!

Cu fabula ”Greierele și furnica” în gând, îmi pot imagina ce ar scrie în darea de seamă: ”Am cântat, dar numai online”!

Un Comentariu la "Cosmin Rațiu despre Radu Panait: ”Când nu ești împăcat cu tine însuți”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.