Valea Mentolata, un loc unic în Romania. Se afla în Tara Oasului (Foto)

Un loc superb în Tara Oasului, poate unic în Romania, este Valea Mentolata, situata la poalele Muntelui Mic (1.012 metri), pe Coasta Ilenei. Aici apa proaspătă și mireasma de menta se unesc sa te energizeze și sa îți reimprospateze simturile.

Băile Puturoasa pot fi punctul de plecare al unui traseu frumos şi nu prea greu spre vârful Muntelui Mic (1012 m). Se porneşte din localitatea Vama, aflată în vecinătatea Negreştiului, pe un drum pietruit, de-a lungul albiei râului Talna Mică, până la Băile Puturoasa, unde aveţi posibilităţi de cazare sau de campare.

Ca să ajungeţi pe vârful Muntele Mic trebuie să urmaţi marcajul cu bandă roşie care merge o bună bucată de vreme pe drumul forestier, după care intră în pădure. Traseul urcă abrupt până ajungeţi în poiana de pe vârful Muntelui Mic.

De aici vi se desfăşoară o privelişte superbă spre Vama şi Negreşti-Oaş şi spre Munţii Maramureşului. Dacă aveţi norocul şi cheful să cutreieraţi prin zonă veţi găsi şi izvoare cu apă rece.

De aici puteţi continua drumul spre vârful Pietroasa pentru a vedea Sfinxul Oaşului sau pentru o cură cu afine.

La poalele Muntelui Mic (Hedisa) intr-o poienita minunata de pe Coasta Ilenei, apa si mireasma de menta se unesc sa te energizeze si sa iti reimprospateze simturile. Este Valea Mentolata, unica în Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.