Vizita de la nivel înalt, la veterinarii și fermierii din judet

În perioada 17-18 septembrie, dr. Robert Chioveanu, președinte – secretar de stat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Satu Mare, unde a avut trei întâlniri cu medicii veterinari și administratorii exploatațiilor profesionale de suine din județ.

În cadrul primei întâlniri, realizată la sediul DSVSA Satu Mare, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și conducerea Direcției au discutat și analizat măsurile aplicate la nivel județean privind pesta porcină africană.

În cadrul celei de a doua întrevederi, la care au fost prezenți medicii veterinari din județ, s-a discutat aplicarea Legii nr. 236/2019 pentru modificarea şi completarea art. 15 din Ordonanța Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, inclusiv despre mecanismul de sprijinire a activității în circumscripțiile sanitar – veterinare prin alocarea lunară a sumei de 10.000 lei din bugetul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dar și despre Ordonanța de Urgență nr. 117/2020 care actualizează cadrul legislativ primar specific aferent contractării activităților sanitar-veterinare.

Cea de-a trei întâlnire, cu administratorii exploatațiilor profesionale din domeniul creșterii suinelor, s-a concentrat pe măsurile administrative și economice în contextul combaterii pestei porcine africane, inclusiv pe o abordare nouă în eradicarea focarelor, care să diminueze efectele economice impuse fermelor de porci din județ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.