Polițiștii, dotați cu bodycam-uri: „Le veți vedea pe uniforme”

Le veți vedea pe uniforma polițiștilor de la rutieră, ordine publică și transporturi. Și vă vor „vedea” și ele. Ne referim la cele 6.000 de bodycam-uri care au fost recent achiziționate. Vom elimina, astfel, discuțiile referitoare la comportamentul polițiștilor, al persoanelor legitimate sau al modului de intervenție”, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

Conducerea institutiei spune ca vor fi respectate toate reglementările legate de protecția datelor cu caracter personal.

Ministerul Afacerilor Interne a cumpărat dispozitive audio-video Motorola, tip bodycam militar, pentru poliţiştii din stradă. Bodycam-ul reprezintă cea mai obiectivă probă, atât în dovedirea modului de acţiune a poliţistului,  dar şi a unor fapte de ultraj, fiind un sistem portabil care asigură înregistrarea audio-video a intervenţiilor şi acţiunilor poliţiştilor.

Bodycam-ul poate fi folosit în mai multe situaţii,cum ar fi legitimarea persoanelor, conducerea la sediul poliţiei, oprirea vehiculelor, utilizarea forţelor şi mijloacelor din dotare, efectuarea controlului corporal şi al bagajelor, constatarea contravenţiilor şi a infracţiunilor, prevenirea unui pericol iminent la adresa vieţii şi integrităţii fizice a unei persoane sau punerea în executare a mandatelor emise de organele judiciare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.