Doliu în lumea medicala ! Dr. Iosif Szilagyi a decedat !

Doliu în lumea medicala din Satu Mare ! Șeful Secției de Diabet, Nutritie și Boli Metabolice, dr. Iosif Silagyi, a decedat. Cunoscutul medic satmarean avea 66 de ani.

Unul dintre cei mai apreciati medici din Satu Mare, dr. Iosif Szilagyi a decedat.

Dr. Szilagyi a fost director medical al SJU în perioada 2001 – 2005, şef de secţie din 1991, conducătorul Centrului de Diabet din 1997.

Vestea ca domnul doctor Szilagyi a decedat a cazut ca un traznet! Comunitatea satmareana, spitalul judetean dar mai ales pacientii dansului au pierdut imens! A fost unul dintre putinii medici satmareni care desfasura studii clinice, aducatoare de importante beneficii financiare spitalului!

In fiecare an, de Ziua Mondiala a Diabetului, era motorul evenimentului in care erau testati, gratuit, peste 1000 de satmareni.

A coordonat Programul National de Diabet prin care pacientii erau tratati gratuit.

In 2016, cand am renovat sectia de diabetologie, era atat de incantat! Refacusem circuitele pentru partea de studii clinice si pentru spitalizarea de zi! Era seful de sectie ce stia absolut tot ce se intampla in sectie. Isi cunoastea si sprijinea, mereu, colegii!

Nu stiu in ce conditii se acorda numele cuiva unei sectii a spitalului sau unui eveniment dar dr Szilagyi ar merita sa-i fie astfel cinstita memoria!

N-am apucat niciodata sa-i multumesc pentru intregul sprijin de care m-am bucurat, din partea dansului, cat am fost manager SJU si pentru cat de multe m-a invatat!

Acum imi suna in urechi melodia din Pantera Roz. Aceasta era melodia pe care o auzeai in telefon, cand il sunai, pana iti raspundea!

Fie-i tarana usoara! Odihna vesnica, domnule doctor!”, este mesajul fostului manager al SJU Satu Mare, Marcela Papici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.