Tineri cu care ne mandrim ! O satmareanca ofera un exemplu pentru toată țara !

Korina Caterenciuc, o tânăra din Satu Mare este printre ambasadorii Ultramaratonului Autism 24 Marea Neagră, un eveniment menit să vină în sprijinul copiilor bolnavi de autism. Evenimentul va avea loc in zilele de 19 si 20 septembrie, pe litoralul Marii Negre. 

Utramaratonul presupune o cursa de 24 de ore, ceea ce presupune o putere de rezistenta enorma din partea celor care s-au inscris sa parcurga traseul.

Cateva zile ramase pana la eveniment. Sunt curioasa de cum ma voi descurca si voi incerca sa va tin la curent cu postari in timpul cursei (poate va fi interesant sa aflati ce face o incepatoare la o cursa de 24 de ore).

In timpul ramas eu ma voi pregati, iar voi puteti dona pentru copiii cu austism. Link pentru donatii: https://alergpentruautism.ro/ambasadori/?aid=63”, spune Korina.

Tulburarea de Spectru Autist (TSA) prezintă un caracter cu o multitudine de factori implicați (începând de la factorii genetici și mergând până la factorii de mediu), însă, până în acest moment, cauzele exacte ale tulburării nu sunt cunoscute.

Până acum câteva decenii, Tulburarea de Spectru Autist nu făcea scopul unor cercetări aprinse, lucru datorat numărului redus de cazuri cunoscute. Odată cu trecerea timpului, autismul a devenit cunoscut, însă, până la acceptarea faptului că autismul este o tulburare pe viață și copilul cu TSA va parcurge întreg ciclul biologic trecând prin adolescență și ajungând la perioada de adult, urmau ca alte câteva decenii să treacă.

Cu toate că la baza Tulburării de Spectru Autist stau dereglări neurologice iar cauzele genetice joacă și ele un rol important, fără validarea cercetărilor, diagnosticarea va avea ca șablon criteriile comportamentale.

Korina Caterenciuc este absolventa a Colegiului național „Mihai Eminescu”, iar în prezent este studenta la Facultatea de Matematica și Informatica din cadrul universității „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.