Ioana Bran: „Ocupați să alerge după voturi, uita că legile și guvernarea se fac pentru oameni !”

Deși și-au asumat bugetului, parlamentarii liberali au lipsit astăzi, 16 septembrie, în Comisiile reunite, unde s-au dezbatut amendamentele la rectificarea bugetara. Deputatul social-democrat de Satu Mare, Ioana Bran, critica atitudinea liberalilor, spunând ca aceștia sunt atât de prinși în campania electorala, încât uita să-și sustina propriile legi.

Pentru prima dată în istorie, partidul care și-a asumat bugetul – PNL – nu a fost azi prezent la Parlament, în Comisiile reunite de buget, unde am dezbătut amendamentele la rectificarea bugetară! Este incredibil cât de prinși sunt liberalii în campania electorală și cum aleargă după voturi, în loc să își susțină legile!

Ședința a avut loc oricum, cu prezență fizică și online a parlamentarilor de la celelalte partide.

Alături de colegii mei, am votat amendamentele care vor avea următoarele efecte:

– Suplimentarea bugetelor locale cu 1 miliard de lei. Bani ce se vor aloca obiectiv, proportional cu numărul de locuitori.

– Majorarea salariilor profesorilor, cum prevede legea salarizării.

– Majorarea cu 40% a punctului de pensie, cum prevede Legea pensiilor.

– Suplimentarea bugetului StartUp-Nation, pentru a se plăti facturile antreprenorilor ce și-au riscat economiile și joburile.

Înțeleg că PNL a anunțat că va ataca aceste amendamente la Curtea Constituțională. Ocupați să alerge după voturi, uita că legile și guvernarea se fac pentru oameni! Mă întreb ce le spun românilor când le dau pliante? Pentru că asta ar trebui să le spună: „Voi votați-ne, iar noi atacăm la Curtea Constituțională dreptul vostru legal de a avea pensii mărite”!” spune Ioana Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.