Drum de munte afectat de o alunecare de teren … la Luna Ses. S-a intervenit ! (Foto)

Drumul forestier care leagă Valea Talnei de Valea Brada, un frumos drum de munte, a fost afectat în dreptul pârtiei de schi de o alunecare de teren, care a creat mult disconfort turiștilor care doreau să ajungă pe vârful Pietroasa mergând pe marcajul Triunghi Albastru și care în perioada ploioasă periclita inclusiv accesul echipelor Salvamont, la intervențiile din arealul Brada-Pietroasa.

Autoritățile au demarat procedurile pentru remedierea situației existente, dar acestea durează o perioadă destul de îndelungată iar vremea capricioasă cu multe ploi din acest an a deteriorat și mai mult calea de acces. În aceste condiții s-a impus intervenția și conlucrarea mai multor autorități, pentru remedierea chiar și provizorie a drumului, cu speranța că acestea așa cum au fost ele executate vor ține până la începerea lucrărilor definitive preconizate.

Tot de bun augur sunt și lucrările de finalizare a traseului Bandă Roșie, un traseu frumos din zona piemontană Oaș, cu punct de pornire din centrul Tămășeniului, urcare pe Vârful Colnicul Mare și având ca punct terminus, ruinele Cetății Tămășeni de pe Dealul Cetate. Aici au fost amplasți toți stâlpii de marcaj, săgețile indicatoare și o parte din marcajele vopsite.

Traseul a fost curățat, fiind ideal pentru alergare montană, mai rămânând pentru finalizare, un sector scurt care necesită marcarea prin vopsire și care urmează să fie finalizat săptămâna viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.