Un traseu de 40 de km, intra in reabilitare. Ce spune Consiliul Judetean ?

Drumul judetean DJ 193 Satu Mare – Borlesti, in lungime de 40 de kilometri, va fi modernizat.

Prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, a fost selectată spre finanțare nerambursabilă documentația tehnico-economică aferentă investiției „Modernizarea drumului județean DJ 193 Satu Mare – Borlești – limita de județ Maramureș”. Valoarea totală estimată a documentației este de 1.400.000 de lei.

Finanțarea nerambursabilă din fonduri europene este în proporție de 98%, iar diferența de 2% va fi suportată din bugetul Consiliului Județean Satu Mare.

Drumul județean pentru care se va realiza documentația tehnică începe la ieșirea din municipiul Satu Mare și intrarea în localitatea Păulești și traversează localitățile Păulești, Ambud, Petin, Apateu, Culciu Mic, Culciu Mare, Cărășeu, Lipău, Valea Vinului, Roșiori, Pomi, Borlești, până la limita cu județul Maramureș.

DJ 193 este conectat în mod direct la rețeaua trans-europeană de transport prin intersecția cu DN 19A din municipiul Satu Mare și face legătura în mod direct cu județul Maramureș, unde se continuă până la intersecția cu DN 1C în apropiere de municipiul Baia Mare.

Proiectul constituie un parteneriat între Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest și Consiliul Județean Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.