Lipsa festivitatilor de la început de an scolar, colapsul florariilor !

Lipsa festivităţilor de sfârşit, respectiv început de an şcolar, au adus scăderi dramatice în comenzile pentru buchetele de flori, iar vânzările au scăzut chiar şi cu 50%.

Miriam este o tânără din Satu Mare care din pasiunea pe care o avea pentru flori şi-a deschis o mică afacere. Dacă în anul precedent tânăra antreprenoare a pregătit peste 100 de buchete de flori, în acest an Miriam a avut comenzi doar pentru 35 de buchete.

Clientela îmi este formată în mare parte, iar comenzile sunt date din timp. Cu toate acestea, în comparaţie cu alţi ani, pot spune că acest început de an şcolar ne-a adus vânzări foarte slabe. A fost o scădere cu aproximativ 40-50%. Ne bucurăm totuşi că au fost comenzi iar lumea a fost dornică să cumpere flori”, spune aceasta.

În prima parte a pandemiei am resimţit cel mai tare efectele acesteia. Am avut o perioadă de 4-5 săptămâni în care am oprit toate comenzile, bursa a căzut iar noi nu aveam de unde să ne aprovizionăm. Eram blocaţi în case şi aşteptam o veste bună care întârzia să apară. Evident, cel mai tare am fost afectaţi din punct de vedere financiar. Planul de revenire nu a fost foarte complicat. Am reînceput activitatea imediat ce bursa a repornit. Lucram doar pe bază de comenzi, fără a intra în contact cu clienţii. Plăţile se făceau cu cardul şi încet, încet lucrurile s-au aranjat din nou”, explica Miriam.

În contextul pandemiei multe instituţii de învăţământ le-au interzis elevilor să ofere buchete de flori, iar deschiderea noului an şcolar a fost atipic faţă de ceilalţi ani.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.